Der det startet

Lundbergs Planteskole ble startet i 1993. Tidligere lå det et lite småbruk her med nok fòr til ei ku og noen sauer. Industriarbeidere som bodde her, hadde en kjærkommen «matauk» i det lille bruket.

Så ble det altså en planteskole etter hvert. Og hva er så en planteskole? Jo, det er et sted der plantene går «i skole». Fra frø eller stiklinger til ferdige planter i Gerda Olsens have. De gode gamle planteskolene produserte det meste selv. Men vi må tilstå at vi snyder litt i faget. Vi kjøper inn langt mer enn vi laver, og i så måte kan vi godt kalles et havesenter.

Hvorfor vi sier dette? Fordi mange spør oss, og fordi det skulle gjerne være litt edlere å drive en planteskole enn et alminnelig havesenter. Men så var det noe som henger litt igjen fra vår søndagskoletid; noe om ærlighet og denslags..

Når vi stadig vekk kaller oss planteskole, og fortsatt kommer til å gjøre det, har det litt med den andre siden av den tradisjonelle planteskole-driften å gjøre: Her forventet man god kvalitet, fornuftige og velbegrunnede svar om dette og hint. Her burde det være preg av gartnerisk kunnskap, men også ærlighet i det man ikke har svar på. Det er denne følelsen av fag og kunnskap, kombinert med god kvalitet vi har som et mål å oppnå.

Vi vil også gjerne at et besøk hos oss skal gi en god omgang hygge.

At du tar deg tid til litt godt å spise og drikke i vår lille kafé, at hunden og katten får litt kos eller at du på en benk nyter det som øyeblikket byr på. Velkommen.